Sekcia

Zelené potraviny na náš stôl

Na štátnom hospodárstve cukrovaru v Sládkovičove sa začala žatva špenátu. Denne sa odváža jeden vagón špenátu do Bratislavy, Čiech a Moravy.

 

     Kvalitný slovenský špenát je vítanou zmenou na našom stole. V Sládkovičove ho pestujú na štátnom hospodárstve cukrovaru. V týchto dňoch sa vyoráva. Po vyzbieraní sa špenát váži priamo na poli a odváža rovno k odberateľom. 

 

Vyorávanie špenátu. Foto: archív TASR, autor Staněk/13. apríla 1949
Po vyoraní nastáva zber špenátu, ktorý prevádzajú ženy. Foto: archív TASR, autor Staněk/13. apríla 1949
Po vyzbieraní sa špenát váži priamo na poli. Foto: archív TASR, autor Staněk/13. apríla 1949
Po vyzbieraní sa špenát váži priamo na poli. Foto: archív TASR, autor Staněk/13. apríla 1949