Sekcia

Rok 1960: Konzervovaný hrach z Dunajskej Stredy poznajú aj v zahraničí

Konzervy z Dunajskej Stredy sú známe vo všetkých ľudovodemokratických a mnohých kapitalistických štátoch.

 

     "Konzervárne v Dunajskej Strede začali tohtoročnú sezónu konzervovaním zeleného hrášku. Podľa plánu ho majú sterilizovaním zakonzervovať 390 ton, no na počesť konferencie KSČ prekročila plán o 50 ton. Z celkovej výroby zeleninových konzerv vypredajú tretinu do zahraničia. V tomto roku zvýšili mechanizáciu o 24% takže denne zakonzervujú až 27 ton zeleného hrášku", píše sa v archívnej správe TASR.

Pracovníčky konzervárne Piroška Kočišková a Gizela Hediová pri nakladaní hrachu na pás, ktorý ho dopraví na ďalšie spracovanie. Foto: archív TASR, autor K. Cích/29. júna 1960
Pracovníčky konzervárne Piroška Kočišková a Gizela Hediová pri nakladaní hrachu na pás, ktorý ho dopraví na ďalšie spracovanie. Foto: archív TASR, autor K. Cích/29. júna 1960
Záber z výrobnej linky plniaceho automatu. Foto: archív TASR, autor K. Cích/29. júna 1960
Zuzana Koreňová a Terézia Brngendiová dobre pracujú pri obsluhe uzatváracieho automatu. Foto: archív TASR, autor K. Cích/29. júna 1960